teman yang di kasihi!!

singah sini

Selasa, 1 Mac 2011

benarkan cinta pertama sukar untuk di lupakan!!

ok dah lama dah entrie nie terpendam akhirnya aku akan publishkan ianya jugak!!
ok sebenarnya nak cerita entrie nie khas untuk seorang teman... ok.. 
ceritanya terlalu panjang untuk aku sendiri rungkai kan.. kalau nak cerita satu-persatu...
aku tak mampu nak selak semula satu persatu helaian buku log yang aku dan dia cipta dulu,,
ya itu semua ialah memori dan sejarah.. yang baik aku simpan yang burok aku dah lupuskan.. serius.. 
jujurnya aku tak rasa ada satu pun memori buruk yang ada pada dia..
 sumpah sikit pun aku tak pernah marah dia.. 
dalam tahun 2004 yeah jejak nya kaki kesekolah menengah aku terus mengenali dia..
dan terus menjalinkan hubungan cinta monkey!! hahaaha.. ok aku suka yang ini.. sebab 
first love.. walau apa pun terjadi, dengan sesiapa aku bercinta..
aku selalu bagi lirik2 lagu kat orang yang aku cinta tu.. nak tau kenapa...
nie penangan dari first love aku.. haha.. camnie cite dia.. 
dulu time pakai surat.. cecececece.. tulis surat  tulisan kalau boleh yang tercantik nie..
sebab nak bagi dia senang baca.. ayat berbunga-bunga kan.. lepastu mesti letak lirik-lirik lagu yang kononnya membuktikan rasa cinta nie kan kan kan... lepastu tanye pendapat kawan-kawan..
eh camne nak bagi eh.. pastu badjet nak romentik bubuh dalam beg dia la.. bawah meja la..
konon-konon romantik la.. ahahahhaa...lepastu bila dapat surat reply dari dia.. peh sumpah bukak 
kt dalam dorm time orang semua dah tidur.. hahahaha.... ye!! aku rindu time tu.. 
yeah ada surat yang still aku simpan sampai sekarang!!
 ahahaha aku nie memang suka menghargai barang-barang pemberian dari sesiapa je.. 
hahahaha.. than x dengar cite pasal dia.. tapi x silap time form 2 ada la sekali aku call dia..
ahahaha than terus diam.... hahaha...  time form2 dah pandai guna myspace ha time tu ada gak cari..
tapi x jumpa..  
berbalik cerita pasal first love nie. tub tub tahun lepas kami jumpa.. wah... ala kat facebook je pun..
ahaha tu pun dia yang jumpa aku.. hahaha.. ok lah thankz kat dia sebab sudi nak search aku yang 
x seberapa nie.. ^_^ ok,.. that all.. nak cerita..
sebenarnya aku nak cakap yang memang betul kata orang.. first love nie susah nak lupa...
walau pun ianya cinta monyet!! kan kan kan... siap setuju angkat tangan macam usop!! 
ahahhahaa 
usop superb!!


pesanan dari hati: ok ok.. tak tau pahal malam2 nie cek cek cek balik segala entrie tibe2 jumpa entrie yang terpendam nie.. hahaha ada la sikit edit2 bubuh gambar usop!! (usop my favorote) hahaha.. abaikan typo yg di sengajakan tu... ok than dengan rasa selambe untuk mengeshare aku share la.. so korang sokong tak ape yang aku rasa.. sebab memang betul cinta pertama nie sukar di lupakan kan kan kan....


9 ulasan:

hanis berkata...

mesti ade watak2 dalam hantu kak limah..aha~
cinta pertama ssh nk lupa?
tipu je ni..hoho~

JaMaL Arif Rosman berkata...

hanis.. harus lah kene sampuk jap dengan mereka.. hahaha tipu?? tapi bagi jamal betul le..

Nur Zaheera berkata...

jamal sweet ohhh. haha.

| cik azeya | berkata...

tak suka ingat cinta pertama. terasa macam nak putar masa balek. tak nak kenal dia. :(

JaMaL Arif Rosman berkata...

zaheera sweet??.. haha thankz.. ^_^ ..
cik azeya tak baik camtu.. buang yang keruh ambil yang jernih ok

Syaza ♥ berkata...

hurm... mmg susah nak dilupekn.. tp bile ta dilupekn tulah leh jd penghancur hubungn kite ade yg skang... hurmmmmmm....

JaMaL Arif Rosman berkata...

hHAHAHA camtu eh syaza.. nasib aku single sekarang hahaha

ku izzati berkata...

yupz dats true..cinta pertama mmg sgt ssh nk lupa

JaMaL Arif Rosman berkata...

yes akhirnya ada gak orang agree

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...