teman yang di kasihi!!

singah sini

Isnin, 28 Februari 2011

hey awak salah anggap tu..

salmah gebu!! sinonim dengan nama nya dia terlalu gebu buat salleh.. ya.. memang tak di nafikan kecantikkan salmah sampai aku sendiri berebut dengan salleh untuk itu!! baik lah.. cerita pasal salmah gebu!! aku berkenalan dengan salmah melalui bedah di majlis-majlis suka ria di sekitar kuala kangsar!! selepas menonton filem abg mamat khalid yang di kritik penuh oleh HASSAN MUTALIB!! iaitu hantu kak limah balik rumah!! 
bedah yang tak tahu malu selamba menyapa aku dengan cara songsang dia!! uh.. tolong ok.. aku bukan macam tu.. aku tak seberani kau melakukan itu untuk mencari publisiti murahan!! bedah its over!! lalu aku beralih minat selepas terlihat salmah gebu disitu.. ops... aku terus berkenalan dengan salmah gebu yang mempunyai sahabat  baik iaitu kalsom, umi dan marlia.. okey cukup cerita pasal sahabat baik dia.. cuma sekarang
si salmah sudah mengangangap aku untuk mengorat dia.. cecececece.. aku tak anggap kau sebagai cik nin aku lagi okey!! sebab aku sendiri ada pilihan hati!! cik Y!! ko x tau kan pasal nie.. ok.. cukup pasal cik Y!! aku cuma mahu berkawan terlebih dahulu dengan kau wahai cik salmah jangan salah anggap okey!!
kalau nak mengorat dari awal lagi sudah ku mgorat kau.. tapi aku bukan lah lelaki yang terdesak mahukan cinta tanpa memikir masa depan!! dan aku makin matang dalam pencarian kekasih hati!! okey so jangan salah anggap pasal ini.. kita kawan dulu,.. biar masa menentukan apa yang akan terjadi!! 
gambar hiasan!!
nota dari hati : saya tak sehebat abang ben.. tapi tiap kali saya rasa nak update saya update!! kalau tak faham tanya la.. sebab saya memang suka memetaforakan sesuatu penceritaan sebab tak mahu mengaib kan sesiapa!! maaf kalau anda rasa saya terlalu taksub untuk update nampak tak butang x tu.. kalau tak suka.. ha tekan je!! saya tak paksa okey.. terima kasih sudi baca ^_^...

kau memang hebat!!

peh sakit hati beb nak cite.. tapi disebabkan
orang cakap cecite cecite aku terpakse cerita gak la..
ok cam nie.. ada sorang hamba allah yang perasan terlalu bagus!! yang menganggap ia seperti superman!!
yeah dia bangga dengan superman dia tapi sebenarnya dia tak sedar yang dia memalukan diri sendiri
sebab sepender di luar!! uh sumpah nampak bodoh!!! 
ok,. tak kisah la.. kau tu hebat mane.. lama mana.. dah hidup kt area taman layang-layang.. tak bermakna kau tau semua tentang taman layang-layang.. kau jangan anggap budak umur 3 tahun x boleh tahu tempat2 best kat 
taman layang-layang tu..  malah mungkin kau tak tahu apa yang dia tahu!!
so x payah cakap pung pang pung pang la en.. kalau rasa tak boleh terima kritikan dari 
HASSAN MUTALIB!!
tak payah la kau nak buat filem lagi....!!
dah tu je yang aku nak bebel kan... penat la.. nak pikir2 pasal kau.. kau bukan bagus sangat..
ramai lagi orang yang humble.. kt luar tu en.. baik menuntut dengan diorang...
hidup perlu di kritik okey!! 

Jumaat, 25 Februari 2011

kenapa orang kedekut di samakan dengan TANGKAI JERING!!

ok ok.. eh korang nak tau tak kenapa la orang sibuk cakap 
kalau orang kedekut nie macam tangkai jering
tau tak kenapa.. kenape tak disamakan dengan tebu ke.. dengan jagung ke.. dengan selipar ke.. dengan sen ke..
sen tu kan macam kedekut jugak bunyik nya kan.. hahahha..
tangkai jering 
sumber: pok cik GOOGLE!!

macam dia nie gak hahahahaha

sebabnya mengikut secara semula jadinya pokok jering. 
kedudukan buahnya dihujung-hujung tangkainya.
 serta kebanyakkan tangkainya pula berbuah tak banyak.
 mungkin sebab itulah orang tua dulu-dulu mengambil perumpamaan keadaan itu....wallahualam...

ok tu je nak share!! weh korang jangan ar jadi orang-orang yang kedekut..
tinggalkan url kalo lepak kt blog nie.. 


Khamis, 24 Februari 2011

SAYA NAK! SAYA NAK!


saya jugak nak menyertai.. jadi pelakon BEN!!

yang lain jom join ^_^

aku pun manusia jugak

 benci bila orang tanya status aku.... adesh!!! terang2.. kot kt dalam blog ni yang aku x dew gf!!
buktinya tu gambar kay panabaker tu terpampang kan.. so tengok dan bace la....
kadang-kadang hati lelaki pun lembut jugak kan.. sekeras-keras aku.. ada sensitifnya...
aku bukan lah robot yang kau boleh cakap apa tanpa aku amik peduli kan..
ye aku sedar aku tak sekacak lelaki2 yang ada kat luar tu...
aku nie tak setinggi lelaki2 yang kat luar tu
aku nie tak setinggi lelaki2 yang sasa kt luar tu....
tapi aku yakin bab cinta mereka tak da apa yang aku ada!!
serius... aku memang malas dah nak mencari.. sebab aku takut kalau suatu hari nanti aku putus cinta!!
makne nya kalau nak bercinta pun aku nak orang yang betul-betul boleh terima aku seadanya
boleh setia... dan faham aku....
tersentuh bila orang cakap "AKU RASE KAU NIE GAY"!!
kepale hotak anda!! aku masih tahu apa itu islam.. aku masih sedar allah itu tuhan aku
aku yakin islam itu agama aku.. so x payah la kau nak cakap camtu.. kalau kau bergurau sekalipun
aku paham. kalau kau cakap itu untuk sekali aku tak kisah la sangat kan.. ini tak dah berkali kau cakap!!! so aku diam.. sebab aku malas
nak bergadoh dengan kau pasal ni... 
aku tau la.. kau tu hensem.. kacak.. tinggi.. awek bersepah..
tapi aku bukan nak awek bersepah.. nak satu je yang macam aku cakap kt atas.. atleast aku tak melukakan 
hati mana2 pihak bro!! 
tak pe lah.. aku yakin satu hari nanti aku akan jumpa gak MRS.RIGHT aku tu kan....
semoga tuhan memberkatikau bro...
aku kau dia kita kami 
semua ada hati dan perasaan so sebelum melakukan sesuatu pikir-pikir lah dulu!!
kan  dah nanges!! hahahhaha
P/s: serius aku selalu terasa dengan kawan-kawan aku... tapi aku relex.. sebab aku tak nak korang rase ape yang aku rase dan biaq pi la kan.. wei korang kadang-kadang korang selalu gurau kasar doe!!



Isnin, 21 Februari 2011

cukup la!!

bila khurafat dah femes semua kawan-kawan syamsul mengaku kawan
bila kurafat dah collect lebih dari 8juta!! peh semua musuh mengaku kawan...
tiba-tiba pak jabit nak berbaik dengan husain.. kak limah jadi siuman lepas dengar filem dia collect 7 juta lebih
realitinya yang dulu husain di caci sebab x dew spm!! tapi sekarang semua bangga sebab dia jadi suppervisER!!
hah.. semua nak bercinta dengan sam lepas dia dapat rumah semi-D 2 tinggkat dari MR.DAVID TEO!!

huh.. sian dia dulu di cemuh time kasanova XXL!! ceh.. orang kate dia kayu la. x macam family dia la..
nah sekarang kau orang sendiri yang histeria bila dia keluar!!

macam biase cerita aku nie x dew kene mengena dengan diorang pun.. cuma aku memetaforakan cerita ini..
ini seperti kisah seseorang yang dekat dengan hidup aku!! 

ok tu je.. jadi jangan lah kita hipokrit dan menumpang populariti orang yang dah berjaya!!
berdiri atas kaki sendiri mungkin akan menerujakan dan membanga kan kita!!
pelakon terbaik 2011!
hahahaa

p/s : liyana jasmay suka ber skype !! ini realiti!!

Ahad, 20 Februari 2011

kenangan di anugerah seri angkasa 2010!!

assalamualaikum dan salam sejah tera semua ^_^
semalam dan kelmarin saya telah diundang ke
anugerah seri angkasa 2010
selama dua hari di sana ini sedikit gambaq kenangan yang sempat di share ^_^
amek berkat dengan mereka yang berjaya..
mana tahu..insyaallah ada rezeki leh la jadi short listed dalam anugerah2 pelakon tu..
tahun-tahun akan datang kan...
ahahhaa wish me luck!! (perasan sangat en)

kartina aziz

 the winner is
jamalarifrosman 
 replika
 shasha she hot!!
 hanis
amek berkat (pelakon pembantu lelaki terbaik)
 kak linda!! ^_^
 kak rena.. thankz bawak saya ^_^
nie cousin aku..
kak intan.. she so pretty kan..


 terima kasih kepada semua yang terlibat
menjayakan drama.... terima kasih (perasan sangat)
 abg nie yang nak amek pic dgn aku...
:P
with them...  
 eric
 wan sharmila: jamal... jom amek pic sesame...
jamal oh ok!! :P
 with kakak-kakat yang superb!!
kak yaya dgn kak emma!!
hafiz ^_^

itu saja ^_^


Khamis, 17 Februari 2011

kejadian nie berlaku betul-betul


ok hari nie aku banyak berjalan.. walaupun facebook aku terbukak tapi sebenarnya encik lappy yang kene tinggal..
ok aku nak cerita tentang apa yang terjadi tapi aku cerita dalam berbentuk cerita hantu kak limah balik rumah
kerana tak mahu mengaib kan sape-sape..
ok firstly aku tolong pakcik nie.. tayar dia pancit tau.. than tibe2 datang seorang pakcik yang konon nya serba tahu!!
pak jabit nie sibuk cerita yang dialah tukang bunuh chin peng time perang2 dulu.. padahal pak abu ada kt situ
n pak abu buat relex la.. dengan muka berbulu dia tanye pak jabit ha ada ape-ape anounce yang nak dibuat lagi?
terus aku jadi si husain yang menjawab YE LE!! hahahaha... mengiye kan kata-kata pak jabit yang bercita-cita nak jadi perdana menteri!! 
huh.. tu satu cerita..
nie cite lain yang kononnya kawan baik macam si mat karen dengan husain.. tub tub gerak kerje kat kl tanpa
menyampaikan berita tu kat husain.. nasib ada abi.. dengan abang usop.. dia yang banyak membantu...
diorang lah kawan susah senang si husain..  yang kak limah hari nie.. adesh kerja nya nak megutuk orang je..
naik berbulu aku... tak habis-habis nak nyanyi lagu enjet-enjet semut dia.. bangge sangat!!
serius aku bengan dengan mat karen sama kak limah nie.. tak pe la.. kawan senang memang ramai kate abi.. 
kawan susah tu yang susah nak cari... eh nak terima kasih kat abi  dengan abang usop sbb tadi ajar menari
lagu sole-sole... hahaha sayang korang weh!!1

pesanan dari hati: tau tak cerita nie semua kenyataan hari nie aku lalui.. serius beb.. cuma aku memetaforakan bende nie.. buat cerita berunsur surrealisem..korang kene pikir lah sendiri.. sesungguh nya aku sedang sakit hati tahap gaban!! nasib ada member yang boleh tolong tadi.. thankz korang!!

jangan salah kan abu kalau kain dia lucut!!

mak senah tak habis habis mengupah si sing untuk memerah susu lembu betina tua nya itu..
abu pulak dari tadi sibuk nak pakai kain sarung!! 
mak senah dah cakap kain sarung tu untuk orang perempuan.. tapi abu degil 
dia cakap kalau dia pandai pakai dia nak tunjuk dekat pak brahim!! 
katanya pak brahim suka tengok perempuan yang pakai kain sarung!!
sungguh miang pak brahim memang dikenali sejak muda...  walaupun dah berpuluh tahun
pak brahim kawin dengan mak senah tapi dia tetap miang!! 
pantang nampak janda eton keluar membawa bakul menjual nasik lemak dengan kuih karipap!!
nah dia lah orang pertama yang akan mengikut dan membeli kuih si janda eton!!
aduh pandai juga pak brahim nie "usha line" ye la kalau kantoi dengan mak senah abis dia kene tido luar la gamaknya..
semalam abu pergi berjumpa dengan janda eton.. dia bertanya.. "kak kak.. kain sarung nie pakai macam mana??" janda eton pun jawab dengan selamber "sarung je la.. nnt ok la lipat sikit sikit dah la"!!
setelah puas abu berfikir lalu.. dia dengan selamber menyarung dan lipat sikit-sikit.. nah.. semua orang gelak.. 
dan tanya kat abu.. "abu pahal kau punya kain tu terlondeh sana sini.. nampak sepender la" terus datang
mak senah!! nie la dia bila cucu nak belajar dari atuk yang gatal..
ha.. jangan salah kan abu!! dia tu mangsa ke adaan!! 


Isnin, 14 Februari 2011

gediix bersama MARSHA!!

 ehem ehem!! cover senima malaysia!!
no comment!!
 marsha suka gelak sampai nampak gigi!!
sila abaikan lelaki itu! marsha memang cantik! 

ahahaha thats all!!

gambar sempena hari terbuka finas!!



Ahad, 13 Februari 2011

aku hanya mendengar dia yang merasa

aku duduk berbantalkan marmar keras, merenung kata-kata saudaraku yang penat dengan pembohongan 
si budak GILER GLAMER!! yew.. tak di nafikan kau memang sempurna dimata peminat-peminat kau di dunia kau!! yea dunia kau cipta, alam fantasi kau, populariti milik kau!! kecantikkan itu memang hak kau!!
tuhan memberi kau kenikmatan untuk kau guna kearah kebaikan.. yea.. bukan aku cemburu kau popular!! 
cuma aku kecewa kerana kau melupakan sahabat yang mula-mula kau kenali sewaktu kau melangkah
dizaman menara gading!! 

emosi kau luahkan kepada dia saat kau perlukannya, kini kau lebih dikenali dia kau lupakan!!
dia bertanya khabar mengenai kau!! tapi kau angkuh seperti dia tiada di situ!! kau berpaling seperti dia ini hanyalah lalat yang menghurung kau!! kau seperti rimas!! 

kau umpama lebah.. habis madu sepah dibuang!!
ibarat kacang yang lupakan kulitnya!!

hidup ini ibarat roda!! mungkin sekarang kau sibuk seronok di atas puncak itu
tapi jangan kau sesali suatu hari nanti kau di bawah!!

aku hayati bait bait kata dia..
walaupun mereka musuh aku.. aku tetap hargai setiap sahabat aku!!
betapa mulianya hati dia!! itu pun  kau tak perasan nah hidup lah kau di tengelami populiariti yang
aku yakin suatu hari nanti ia memakan diri kau!!

gambar hiasan sila 
nak promote tiz dgn zizan 
cepat undi diorang kat abpbh


Jumaat, 11 Februari 2011

GADIS MALAYSIA TETAP DI HATI!!

oh.. series hari nie tah pahal tah rakan-rakan kt SB cerita pasal SINGLE la... PAKWE korea la GADIS korea la
ahaha.. ok ok.. aku nak story n kongsi isi hati sikit tau!! sikit je..
ahaha ok dulu aku memang x berapa berkenan tengok gadis2 yang bertudung nie. tak tau kenapa..
tapi yang pasti tuhan dah bukak hati aku untuk terima itu.. yang mana aku jadi addict nak tengok orang yang bertudung dan bershawl.. awuch... tergoda u.. hahaha... ok ape ape pun
walau cantik mana pun KAy panabaker aku tu.. aku tetap akan memilih GADIS MALAYSIA
sebab orang malaysia nie ada budi bahasa..
nanti kalau kawen dgn kay tak pasal2 dia  cium2 dengan kawan2 aku DAMN man.. haha
kalau kawin dengan cik ...... haha nanti tau la dia jaga adap kan.. haha tak la aku jeles gile babeng!! hahaha
ok nak carik gadis-gadis single kt sahabat bloger agak2 ada tak yang berkenan?? hahahhaha
kalau nak berkenantu memang ada tapi x tau yang dia berkenan ke tak kat pokcik jamal nie!! hahaha
ok lah.. tu jea nak cakap sebab dah x dew idea nak update..

Khamis, 10 Februari 2011

6 cara melepaskan "kentut" dengan sopan "kot"!!

yeah ha mesti nak tau kan... macam mana cara untuk kentut dengan cara sopan
ha ha cepat cepat.... amek kertas.. pen.. tak pon kalau nak senang copy paste je ok ^_^
em.. tapi kalau nak copy paste tu.. mintak izin dulu ye!! hahaha....
tapi tengok jugak keadaan kan.. takut salah keadaan nanti kantoi!! 
hahaha saye tak mau bertanggung jawab kalau kalian terkantoi!! hahaha...

1. KETIKA MAHU MAKAN DI RESTORAN MEWAH!!

ok kalau time makan.. nie kalau korang dinner la kan... kire dah tak tahan en.. takut-takut la bunyik dia nanti
terkuat ke.. ape ke.. dan cara paling selamat .. korang buat2 jatuh kan sudu.. kalau x pun..korang jatuh kan air tu biar tertumpah sikit.. ha time pasangan korang tengah leka nak pangil pelayan tu.. cepat2 la "kentut" kalau diorang terdengar korang cakap je.. yang korang gerakkan kerusi tu.. than kerusi yang bunyik!! 
comfirm diorang x perasan nnt!! kalau ada bau korang cakap la.. ish... bau ape nie.. buat2 tak tau la.. konon!!

2. KETIKA DALAM LIF!!

ha dalam lif nie paling senang nak cover.. tapi PASTI KAN yang korang buat macam nie.. time tak tahan tu
korang buat-buat bersin kuat-kuat!! time bersin tu korang kentut sekali.. than buat tak tau ape-ape je...
dan kalau ada bau terus cakap kuat-kuat "eh siapa kentut nie.. eiiii busuk nya"!!
ahahhaa.... comfirm selamat!! sbb x dew sape nk ngaku kot!!

3. MASA TUNGGU BUS/TEKSI!!

ok nie bahaye sikit.. sbb kalau salah buat kantoi... hahaha... kalau dah tak tahan keluarkan phone korang.. dan buat2 macam ada orang call.. lepastu buat macam x sedar ada orang kat sebelah.. padahal dah tau yang sekeliling nie orang dah macam sardin dah!! lepastu.. korang buat2 terlangar orang sebelah dan buat2 macam phone tu nak jatuh lepas tu.. marah kat orang tu cakap "eh ape langar2 nie".. tapi sebenarnya time marah tu kentut ar sekali.. lagi pun time tu orang x perasan kot sebab orang semua akan pandang korang sebab takut
tah mamat/minah mane yang gile nak marah orang time2 camni. hahahhaa


4. MASA DALAM BILIK KAROK!!

 aku rase time nie paling senang kot nak cover line... ye ar...  korang nyanyi je.. than terus kentut tapi kalau leh nyanyi lagu drama king x pun madah berhelah bile sampai part tarik tu.. ha korang kentut ar..
lagi pun orang x perasan kot... hahaha. maklumlah orang fokus nak dengar korang punye high key!! 


5.  MASA TENGAH MEMANDU KERETA WAKTU HUJAN!!

 ala.. nie senang sikit.. ye la kan... kalau nak kentut dengan cara sopan.. 
nie time hujan la kan.. so korang dah tak tahan.. korang korbankan sikit kebasahan tu
korang buat2 la lap side mirror!! ye la,, terpaksalah bukak cermin tingkap tu en.. ha time tu cepat2 kentut 
dan terus lap2 side mirror tu.. kalau gf/bf korang tanye kenapa cakapla.. ala kabur la cermin ni i x nampak
takut excident la u!! ^_^"


6. MASA PERHIMPUNAN!!

nie payah!! serius.. biasanya kalau salah, malu owh!! sebab nanti kawan kat depan atau belakang yang kecoh lebih kan!! so korang time tengah berdiri dah ar penat kan.. adesh pastu dah tak tahan nak terkentut.. korang buat camni.. buat-buat terpijak kasut kawan kat depan.. mesti dia marah kan time dia marah tu ko kentut ar.. nanti
time tu orang akan pandang kat kau tapi ko terus cakap "ish weh ape nie kau kentut ke?" ko tanye budak yang kau pijak kasut dia tadi!! tengok la.. mesti dia terus senyap je.. sebab dia malu kawan2 lain sibuk
dok tengok dia!! hahahaa


ok lah korang cuba lah taktik nie.. kalau berjaya bagi tau aku tau!!
ahaha
 kongsi kongsi idie untuk kegunaan bersama!!
sebenarnya tak ar sopan sangat en!! hahahaha yeah
ok selamat mencuba dan jangan amal kan!!
kah kah kah kah kah!!!!

Rabu, 9 Februari 2011

pilihan ibu ibu terkini yang demand!!

hahahhaa yeah kali nie entrie nie agak sensitif la nak cerita
selepas aku mengkaji sendiri pendapat-pendapat beberapa  ibu!! 
yeah akhir nya aku dengan beraninya "mempublishkan" apa kah piihan mereka
pilihan ape????
pilihan nak cari menantu perempuan la.


1.  YANG  TERCANTIK!!
  
sebab nak yang cantik kerana budjet nanti cucu diorang keluar keluar je dah cantik/comel/hensem/cute macam siti nur haliza,nora danish, zack effron..dan etc!!! ceh... padahal diorang ingat anak diorang tu johny deep?? brad pit?? maher zain?? eh tolong la.... kalau diorang lawa mane sekalipun kalau anak dia ikut bake bapak gak jawapannya tetap yang hado!! hahahahaha


2. MESTI ADA KERETA

ok..  sebab nanti lepas kawin senang la.. kalau mak mentua nie nak pergi window shopping kan... dia call la
menantu dia.. ye la x payah la penat nak drive kan.. nanti lenguh pulak nak bwt window shopping tu....
tak pun time lapar2 x malas nak masak leh la ajak menantu dia jalan2 gi drive true!! kan.. beli big mc!!
ha kan senang...


3. PANDAI BERGAYA

nie yang penting sikit... kalau menantu pandai bergaya nanti senang la dia.. dia akan rasa up date sikit bab fesyen ni... leh la exsyen sikit dengan kawan2 dia yang kuno tu en.. ye la dia pon nak jadi rosnah mat aris jugak.. meletop meh!! hahaha... so senang la.. nanti kalau dia jalan dgn menantu tadi.. nanti kalau orang tanye
siape nie?? kakak ke?? kembang la dia!! hahaha.. nanti dia puji la menantu2 dia macam ayam bertelur sebji riuh sekampung hahahhaha.....

4.KUAT SHOPPING

yeah kalau dapat menantu yang kuat shopping nie!! lagi la mak mak mentua yang demand nie suka!!
sebab nanti dia tak payah keluar duit kan.. suruh menantu belanje.. padahal nanti duit anak dia jugak yang kopak!! hahaha.. cukup bulan je abes duit bayar utang keredit! hahahhaa kalau camni lee chong wei pun bankrup!! hahaha

5. SOPAN "SIKIT LA"

ha paham tak maksud sopan sikit la diorang camne... ye la.. diorang kan demand!! so bab sopan nie diorang x nak demand sangat.. sebab diorang kate kalau sopan sangat tu dah macam anak pak usop sentul nanti..
tutup sane sini macam orang dulu2!! pemikiran tak berkembang!! kate diorang la.. peh diorang nak yang cukup hormat dia dah la.. haha kalau dapat mak macam nie.. aku no comment la!! hahaha

ok nie saje yang aku nak share hari nie!!
tapi nie semua fakta yang tak fakta
maknenye yang tak betul la
hahahahaha
perkara2 merepek nie disedia kan oleh aku dan sumber nya dari cik TUTTTTT!!!
ha dia x bagi sebut name dia... hahaha kami dah buat research!! 
sekadar gurauan ye.. jangan amek serius ok!!
kalau ada yang terase!! im sorry ^_^

Isnin, 7 Februari 2011

3 cara menjadi famous dengan cepat!!!

ok mesti ramai kan yang nak jadi bloger yang lebih dikenali!!
nak traffic tak berhenti2 kat blog korang kan? kan? kan?
nak tengok en nuffnang atau seangkatan dengannya tibe2 jadi rm 1K dan keatas kan
ok nie ada la 3 tips bagai mana cara membuatkan blog anda tibe-tibe jadi femes!!

1. CERITA TENTANG PEMAIN BOLA SEPAK MALAYSIA!! 
  
    contohnya bercinta dengan MUSLIM, petahanan tengah SQUAD RAJA GOPAL TU!!
    sah sah bile korang post cite pasal dia dan berkata dia nie BF korang!! peh comfirm lepas nie
    korang akan jumpa search key yang bertajuk "kami benci awek MUSLIM" kah kah kah kah!!
    terus follower ko pun ramai mencanak!! dan traffic tak henti2!! hahaha

2. BUAT VIDEO KLIP "MIMING" DAN PUBLISH KAT BLOG!!

    ok korang cuba tiru cikgu shida dari parit tu dan buat lah video miming sampai terbukak tudung sana sini
    dan tiba2 fan page korang mencecah 20k dan ke atas dan blog korang pulak x abes2 akan di kunjung
    sebab PEMINAT korang fanatik nak tengok korang yang badjet macam lady gaga tu!! dan mereka pun
    akan sibuk share kt facebook suruh sedara-mara,kawan,adik-keberadik dan seangkatan dengannya
    untuk mengeshare kan sekali.

3. CERITA TENTANG KES2 SEMASA!!

   yang nie best korang cuba la cerita tentang kes semasa yang macam AKBAR BERITA HARIAN TU!!
  cerita pasal rogol, makcik tua badan tiptop, fasha sanda berbikini, fasha sanda break up, buang anak,
  cucu rogol nenek dan sebagai nya... ha nanti jangan terkejut la en takau tetiba korang punye blog tu lagi
  femes dari abg ben!! ha!!! sebab ape korang tanye?? aku rasa kau pun tahu orang-orang meningkat dewasa
  nie suka dengar cerita macam nie!! tapi kesedaran tu yang hado!!

HA TAKAT NI 2 TIPS NIE JELAH NAK AKU SHARE!! EH EH KEPADA YANG TERASA APa-APA
TU MINTAK MAAF LA YE!! TAK BERMAKSUD APA-APA YE!! KEPADA PEMINAT2 ORANG-ORANG YANG DISEBUT DI ATAS JANGAN MARAH YE!! JUST BERGURAU SEBAB AQ TAK TAU NAK POST APA DAH!! HAHAHAHAHAHAHAHAHA!! 
OK LAH SAYA SAYANG ANDA SEMUA!!!

Sabtu, 5 Februari 2011

klass ke 3!! di rumah aktor seniman ^_^

yeah...
ok.. klass kali nie lagi lagi menyeronokkan.. yeah
cam biasaq la.. first klass td cik sherry... ajar kami warm up dgn asas olak tubuh!! peh best beb..
than masuk kelas encik rosman ishak belajar humming dgn belajar belajar vokal dan juga mengunakan pergerakan muka.. hehehe.. best
ok than banyak lagi.. dan kelas cik k'ma pulak buat possing bersama emosi!!!
 dan ada task!! malas la nak cite task dia.. tapi task kali ni agak sukar.. hahaha
tapi saya akan cuba terbaik.. untuk kelas akan datang!! wish me luck guys!!

Rabu, 2 Februari 2011

NAK KAHWIN DENGAN AWEK RUSIA!!

ehem.. ehem.... yeah.. ok korang jangan jeles la... sbb lepas nie 
kat page saye adew pic awek RUSIA yang bakal mengantikan tempat KAY PANABAKER tu!!
hahahahhaa 


RUSIA BEB!! hahhaa
tak la bukan nak cerita pasal nak kahwin dengan awek rusia nie sangat
dan saye bukan nak bangga dengan rakyat rusia nie sangat..
sebenarnya saya agak malu dan sedikit rasa teruja bila
di rusia mereka mengkaji bahasa melayu selain belajar bahasa kita..
wow impresive kan...
saya nak cerita yang di rusia mereka juga mendalami bahasa melayu
hmm... mereka siap boleh menyanyi lagu klasik, berpantun,berperibahasa dan sebagainya..
dan ada segelintir rakyat rusia nie kagum dengan bahasa melayu 
wah!! lepas nie ADE CHAN LA NAK KAWIN dengan GADIS RUSIA!!
haha so jangan terkejut kalau ASHAVIN DAN MARIA SHARAPOVA
boleh berbahasa melayu!
yeah kalau nak bukti klik video kat bawah tu ye..
korang sendiri mungkin akan kagum dengan apa yang mereka lakukan..
ok... thankz to atie sbb post video nie kat wall dia..
so kita sepatutnya mengankat juga bahasa kita..
bukan ape ada sesetengah orang melayu malu nak mengaku yang mereka melayu..
walau saya bukan lah orang melayu asli
sbb ada kacukkan jugak
tapi saya bangga sebab duduk di MALAYSIA!!
hah korang camne??


video

TAK KAN MELAYU HILANG DI DUNIA!!
HIDUP MALAYSIA

NOTAHATI: yeah lepas nie nak cuba gi rusia dan guna bahasa melayu hahaha agak-agak ada tak orang paham.. jom guna kan bahasa melayu sebaik mungkin...


Selasa, 1 Februari 2011

60 saat ini bermakna untuk mereka!!


amer masih disitu.. degupan nadi si firsha tetap semakin perlahan
amer terus berdiri menemani firsha.. firsha nampak tenang 
tapi sebenarnya kudrat nya tak mampu lagi melawan 
ye sakit jantung tahap 4, memang dah kronik kerana 3 saluran dah tersumbat...
tapi firsha tetap senyum untuk membahagiakan amir..
denyutan nadi, tekanan darah dan tekanan jantung firsha semakin rendah
amer terus berlari memangil doctor... doktor datang dengan pantas
amer di arahkan keluar.. jujurnya amer tak mahu tapi kerana terpaksa, dia lakukan juga..
dengan kaki yang perlahan,, dia berat melangkah... firsha melambai tangan seolah tidak membernarkan amer pergi!!
tetapi amer tidak mampu melawan arahan doctor... 
firsha tak berdaya berkata-kata tiba-tiba dye menjerit....  firsha sayang amer...
tersentak amer terbatas rasa pergerakan amer...
lalu amer keluar...
amer semakin risau tiba-tiba doctor keluar...
amer.. firsha................... selamat....
dengan bersyukur amer terus melakukan sujud syukur...
dan amer terus jumpa firsha.... firsha berpesan kepada amer..
amer nanti jaga anak kita baik-baik ye.. terus amer menutup mulut firsha...
firsha meminta amer mengucupnya.. lalu amer mengucup.. dan selepas itu
firsha diam seketika.. dan tekanan darah , nadi dan jantung firsha terhenti...
dan firsha telah pun kerahmatullah.. dengan berat hati amer menerima kehendak illahi...
dan setelah 18tahun berlalu.. amer tetap bersendirian disamping amysha anak nya bersama arwah firsha...


terciptanya seorang Hawa itu adalah untuk si Adamnya... 


                                          

the best thing about Februari!!

oh.. malu nie nak story mary.. hahaha..
ok just nak cerita tentang perkara-perkara best tentang bulan FEBRUARIni..


1. birthday mak-22 februari.. yeah.. biasenye sambut la.. tiap2 taun..

2.first time bercinta 13 februari..-ahakz.. ^_^

3.first dapat lesen moto... 23  februari.. L-

4.dapat lesen kereta FULL 27 Februari...-yeah..

5. beli handphone dengan duit sendiri time first time.. 14 FEbruari.....

6.belajar masak westerfood dengan abah pun bulan februari.. tarikh tak engat bile..

hahaha.. jadi februari kali ni lebih bermakna sebab
join RUMAH AKTOR SENIMAN  dan semoga bulan FEBRUARI kali ini membawa rezeki yang lebih untuk saya...
                                                  
                                  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...