teman yang di kasihi!!

singah sini

Rabu, 9 Februari 2011

pilihan ibu ibu terkini yang demand!!

hahahhaa yeah kali nie entrie nie agak sensitif la nak cerita
selepas aku mengkaji sendiri pendapat-pendapat beberapa  ibu!! 
yeah akhir nya aku dengan beraninya "mempublishkan" apa kah piihan mereka
pilihan ape????
pilihan nak cari menantu perempuan la.


1.  YANG  TERCANTIK!!
  
sebab nak yang cantik kerana budjet nanti cucu diorang keluar keluar je dah cantik/comel/hensem/cute macam siti nur haliza,nora danish, zack effron..dan etc!!! ceh... padahal diorang ingat anak diorang tu johny deep?? brad pit?? maher zain?? eh tolong la.... kalau diorang lawa mane sekalipun kalau anak dia ikut bake bapak gak jawapannya tetap yang hado!! hahahahaha


2. MESTI ADA KERETA

ok..  sebab nanti lepas kawin senang la.. kalau mak mentua nie nak pergi window shopping kan... dia call la
menantu dia.. ye la x payah la penat nak drive kan.. nanti lenguh pulak nak bwt window shopping tu....
tak pun time lapar2 x malas nak masak leh la ajak menantu dia jalan2 gi drive true!! kan.. beli big mc!!
ha kan senang...


3. PANDAI BERGAYA

nie yang penting sikit... kalau menantu pandai bergaya nanti senang la dia.. dia akan rasa up date sikit bab fesyen ni... leh la exsyen sikit dengan kawan2 dia yang kuno tu en.. ye la dia pon nak jadi rosnah mat aris jugak.. meletop meh!! hahaha... so senang la.. nanti kalau dia jalan dgn menantu tadi.. nanti kalau orang tanye
siape nie?? kakak ke?? kembang la dia!! hahaha.. nanti dia puji la menantu2 dia macam ayam bertelur sebji riuh sekampung hahahhaha.....

4.KUAT SHOPPING

yeah kalau dapat menantu yang kuat shopping nie!! lagi la mak mak mentua yang demand nie suka!!
sebab nanti dia tak payah keluar duit kan.. suruh menantu belanje.. padahal nanti duit anak dia jugak yang kopak!! hahaha.. cukup bulan je abes duit bayar utang keredit! hahahhaa kalau camni lee chong wei pun bankrup!! hahaha

5. SOPAN "SIKIT LA"

ha paham tak maksud sopan sikit la diorang camne... ye la.. diorang kan demand!! so bab sopan nie diorang x nak demand sangat.. sebab diorang kate kalau sopan sangat tu dah macam anak pak usop sentul nanti..
tutup sane sini macam orang dulu2!! pemikiran tak berkembang!! kate diorang la.. peh diorang nak yang cukup hormat dia dah la.. haha kalau dapat mak macam nie.. aku no comment la!! hahaha

ok nie saje yang aku nak share hari nie!!
tapi nie semua fakta yang tak fakta
maknenye yang tak betul la
hahahahaha
perkara2 merepek nie disedia kan oleh aku dan sumber nya dari cik TUTTTTT!!!
ha dia x bagi sebut name dia... hahaha kami dah buat research!! 
sekadar gurauan ye.. jangan amek serius ok!!
kalau ada yang terase!! im sorry ^_^

4 ulasan:

mysara berkata...

ada diantara yg dsenaraikan byk berlaku skrg...hehe

JaMaL Arif Rosman berkata...

yekew... x perasan pulak (konon x perasan ) hahahaha.... ^_^

Ifti Larina berkata...

hehe ibu ibu sekarang memang macam tu. sudah moden. tp mak kite tak gitu. hehe mybe ank perempuan die ni kot bile dah kawen nanti~~~
agagaga

JaMaL Arif Rosman berkata...

hahaha ceh.. haha saye suka cara mak awak!! aaahaha ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...