teman yang di kasihi!!

singah sini

Isnin, 31 Januari 2011

TAk PAtut CAKAP CAMTU!!!

ok serius la.. kali nie memang aq touching abes!! ok.. memang bende nie bermain di fikiran aku sejak tadi!!
ok macam biase.. bile manusia berbual.. adakah mereka memikirkan tentang perasaan orang lain??
em jujurnya aq pun kadang-kadang tak pikir kan orang lain semase aq berbual...
ok... aku nak tanye korang ( maaf  pengunaan ganti diri sebagai aQ!! ) betol ke perempuan-perempuan..
cantik, ayu, berkedudukan dan sebagainya even pompuan yang biase2 dan yang kurang cantek nie!! 
harus memilih lelaki HENSEM , KAYA , MACHO DAN SEBAGAINYA!! 
so kalau betul la kan makne nya 
aku nie tak de peluang  la en dengan pompuan2 semua nie!!! 
makne nye mungkin tak kawin la kan aq nie nanti!!

tak de la.. adew kawan aku nie..si A!! Dia berbual.. than dia cakap "dalam ramai-ramai lelaki yang ada ,DYE kau pilih!!"..
(dye tu bukan aq tau) peh serius memang la lelaki tu tak hensem tak berkedudukan dan dia biase-biase saja...
tapi tak patut la si A nie cakap cam tu.. serius memang aq terase
ye memang aq mengaku yang lelaki cam aq nie tak hensem !! tapi atleast golongan kami ada harga diri!!
bile si A berkata demikian seolah-olah golongan kami nie tak boleh memiliki CINTA dari seorang WAnita!!
oh! memang manusia sekarang nie tak pernah memikir kan perasaan orang lain agaknya.. 
patut la ada orang bunuh anak sendiri walaupun baru bersalin!! 
tapi perluka lelaki HENSEM untuk menjamin kebahagiaan wanita nie nanti
ada jea lelaki yang hensem meninggalkan wanita2 nie.. dan sebaliknya terjadi!!
              gambar hiasan lelaki hensem!!                                lelaki tak hensem!! 


akhir kata pesanan dari aq!! kalau nak cakap tu pikir lah orang laen!! (pesanan nie aq tujukan untuk aq jugak)
so kita pikir la same2!! 
tapi aq perlukan pandangan dari kaum wanita.. kaum lelaki.. bagi lah pandangan korang jugak ye ^_^

pagi ini memang ceria!!

ok pagi nie terlalu indah
aq tido dan tak rase macam ada kat kuala lumpur
series dah rase macam kat Manchester u.k!! okey!!!
serius sejuk... tak terkata.. lagi la area rumah nie dekat dengan FRIM!! frim tu hutan simpan
uh!! sejuk... tutup kipas dan bangun subuh!! yeah bersyukurlah sebab masih ada hari ini!!
allhamdullillah!! ok bye!!

Ahad, 30 Januari 2011

judgement dari mereka untuk saya hari ni di fesbuk!!

oh damn!! saye di judge begitu saja hari ni di fesbuk!!
oh sedeh la.. tapi bukan salah mereka saja kot.. mungkin silap saya jugak

1st: bongok!!
A: hye jamal awak kat mane
A:halo ada orang tak
A:ish bongok la!!
SEBENARNYA SAYA TIDO!! CUMA FESBUK JEA ONLINE OK!!

2nd:
B: hye jamal
B:jamal.....
B:jamallllllll....
B: ah belagak ar kau!!
SEBENARNYA SAYA MASIH TIDUR!!

3rd:
G:wei jamal
G:peh jamal kau sombongkan sekarang
G:bla arh..
SAYA MASIH TERTIDO!!

PEH LUPE NAK PRINT SCREEN TERPAKSALAH TULIS MACAM NIE JEK!!

tapi bukan salah mereka jugak
saye sepatutnya offline chat!! tapi sbb terlalu letih saya LUPA!!!
tapi diorang pun x patut nak judge saye macam nie
tapi saya mintak maaf la.. saya tak sombong, tak bongok dan tak berlagak!!
cuma keletihan..
harap korang tak mudah judge orang lain dengan perasaan korang la...
haha.. tak pe la.. sorry la yew kawan-kawan!!

klass ke 2 di RUMAH AKTOR SENIMAN

okey... kelas kali ni lagi memberangsangkan.. serius tak tipu.. suke gile
haha excited nieh.... nak cerita kat u oll!! hahaha.. okey kelas kali ni
dimulakan dengan kelas olak tubuh... peh... naik lenguh satu badan hahaha.. 
mule2 streching!(tak tau eja betul atau tak) than... kitorang buat flowing exercise!! haha sakit wo badan!!
okey tujuan buat semua nie sbb nak kenal jenis badan mane exercise  yang boleh badan kita buat atau mana yang tidak!! maknenye kena pasti tubuh kita la..
than lepas kelas tu kitorang buat kelas vokal.. hahaha kalinie baru belajar pernafasan dengan betul..
ala x engat pulak name dia hahaha tapi belajar pernafasan melalui perut la senang cerita.. dah kitorang di beri task 5 gerakan untuk menghembus nafas next weak!! than masuk ke kelas asas lakonan.. asas lakonan
kami belajar fokus la kebanyakkannya than main game!! (ceh team aku kalah) game berbentuk beruang ikan dan nyamuk.. seronok arh game dia.. ahahaha. than adew task jugak tuk minggu depan kene buat 2 lakonan perasaan berbeza.. okey that all...
yang penting minggu depan aq nak buat terbaek tau tak!!!
ahaha ok kita jumpa lagi next weak!!
^_^





Jumaat, 28 Januari 2011

rasa rendah diri?? malu?? ah lupakan itu semua!!

okey kali nie entrie saye memang series tau.. dah tak maen2 lagi.. sebab kali nie saya nak merangsang anda semua ha.. tutu bukan rangsang yang 18sx tu eh.. nak merangsang minda anda semua yang rasa rendah diri .. dan malu...
ok sebenarnya saya nie pesakit buah pinggang tahap akhir!! 
ha percaye tak?? percaye tak?? ha tapi memang betol itu lah hakikatnya..
yeah memang saya sendiri akui pada mulanya saya berasa amat rendah diri (walaupun memang dah rendah) x de x de serius serius ok... back to the story eh... kerana saya memang malu nak cerita kat kawan2 dan sesiapa saja yang mengenali saya mengenai penyakit saya ini..
tetapi sampai suatu masa.. saya rasa saya perlu berubah kerana saya adalah saya!!
buat apa nak malu dan buat apa nak rendah diri...
mungkin sewaktu saya mula-mula mengidap penyakit ini saya fikir pasal mati sahaja!!
dan lebih rasa mahu mati bila berkaitan dengan pembedahan berat!!
untuk pengatahuan anda semua saya telah melalui 9 pembedahan serius!!
nak cerita pasal sakit dan rasa nak mati hanya tuhan saja tau!!
tetapi di sebalik semua ini saya bertekad untuk terus kan hidup seperti remaja biasa
kerana saya sendiri tak tau bile saya akan mati dan 
bila saya fikirkan tentang keluarga saya serta masa depan lalu saya tekat berubah
mula bergaul dengan kawan-kawan.. mencari kawan-kawan baru dan terus lalui hidup seperti manusia normal.

jadi kepada anda yang rendah diri dan malu.. sebenarnya kita tidak perlu jadi begitu.. kerana kita adalah kita
dan ramai lagi orang yang memerlukan kita.. dan kita memang kene hadapi semua ini okey!!
jangan malu... jika kita tidak hensem.. jika kita tidak pandai.. jika kita tidak mampu!! percaya lah semua itu kita boleh kecapi... tetapi menjadi diri sendiri ialah suatu harga yang mahal dan hanya kita yang mampu melakukannya!! so kawan2 jom la jangan malu atau rendah diri lagi.. kita semua manusia jugak kan??
 jom berubah!! 



Angpaw CNY TOPUP from thenameisia!


jang jeng jeng
ok sepanjang berblog ni.. 
saye tak pernah join mane2 contest!!
tapi kali ni saye cuba join satu contest..
yg dibuat oleh  lea
haha 

ok lea..
i follower you yang ke 291.
ni buktinye ok..
 kepada sesiape nak join nie dia punya syarat penyertaan ok.. ^_^

syarat-syarat kontest!
  • Tajuk entri mestilah "Angpaw CNY TOPUP from thenameisia!" (done)
  • Wajib follow blog lia. Kalau tak follow, penyertaan anda tidak dilayan.(done)
  • printscreen follower dan letakkan didalam entri.(done)
  • Letak banner kat atas ni di sidebar dan dalam entri anda dan linkkan ke entri ni, sepanjang contest berlansung.(done)
  • Tag sekurang-kurangnya 1 orang rakan, make sure dia tau yang dia telah di-tag! (done)
  • Tinggalkan komen anda di entri ini sahaja. (done)
tarikh tutup?
8 february 2011 11:59PM

hadiah yang disediakan adalah topup :)
nama pon Angpaw CNY TOPUP from thenameisia!
pemenang akan dipilih secara random with random.org

so far my idea is that. for winners

*lucky#01 - RM5 Topup
*lucky#02 - RM 10 Topup
*lucky #03 - RM15 Topup
*lucky #04 - RM20 Topup

ok saya nak tag cik ALIA SUHAIMI .. alia jom join ^_^.


10 ciri !! tak serius pon....

hahahhaha yeah kali nie saya mahu berbicara tentang C.I.N.T.A!!
jangan terkejut.. okey jangan terkejut... 
tapi kalau nak terkejut pon tak pea.. saye paham 
orang yang kurang hensem macam saye nie x berape layak kan nak pikir pasal ciri-ciri wanita idaman  nie ..
ah tak kire nak jugak cerita.. korang nak gelak!! gelak lah.. hahahaha
tapi ini cerita ciri-ciri yang kalau boleh la.. kalau boleh okey..
memang nak macam nie....
ok ready eh
nie contoh jea x la addict kt dia nie!! hahahahaha
macam si adira nie okey2 gak nak buat awek sbb dye bawah 158cm
hahaha

saye nie rendah comfirm-comfirm pilihan hati mesti bawah 158cm..
ahahaha rendah kan saye!! (okey abaikan yang nie)
1.ikhlas terima saya

2.tak kisah perangai buruk saye              

3. hormat keluarga saya                            

4.manja

5.bertimbang rasa

6.tak kuat cemburu

7. matang pemikiran

8. tak kuat merajuk(heh saye tak berape pandai nak pujuk ok)

9.suka gelak

10.independent..

tapi selain tu ada lagi macam saya suka girl yang free hair tapi kalau pakai shawl lagi berkenan!!
ahahaha... boleh bawak bergurau... caring.. loving..adoreable!! wah... hahahhaa
pelik jea sebenarnye dah tak tau nak update ape than terpikir pulak nak buat camnie!!
yeah saye tak berape kisah dengan paras rupa!! sebab before nie jujurnya ex-ex saya semua
cantik cantik!! sumpah tak tipu!! sampai kakak saya sendiri cakap "macam mane la pompuan yang cantik cantik nie boleh suka kat kau.. kau tu tak la hensem!!!" yeah ketika itu  agak bangga.. tapi selepas itu sedih sebab saya sering ditinggal kan oleh mereka!! sedih2! sampai saya fobia nak bercinta!! asyik stalk orang jea
ahahahahahhahaha.. shue!! jangan bagi tau sesape aku suke stalk orang hahaha... x dew la gurau jea ni...

ok kepada sesiape nk berkenalan dengan insan yang tak seberape nie 
jangan lah segan-segan ok.. kalau awak segan kan.. saye lagi lagi lagi segan.. hahahhaa
yeah saye juga mempunyai masalah tidak yakin untuk bercinta sejak saye sakit!! hahaha...
cepat down dalam soal2 cinta nie... tapi saye tak kisah sebab saye tau suatu hari nanti tuhan pasti temukan saya dengan gadis itu!!
hahahhaa..


Khamis, 27 Januari 2011

budak kecik ni demam!!

yeah! mungki korang tertanye-tanye kan siape yang budak kecik ni
aku kea?? korang rase?? em.. cuba la teka!! hahah okok
layak tak aku yang dah berusia hampir 20 tahun nie dipangil budak kecik??
sah sah la tak kan.. tak nie nak cerita tentang NUR ADLINA BINTI ROSMAN
ha!! sape pulak nie kan.. name bapak kami dah same dah...
em.. nie adeq aq yang terakhir!! hahaha dalam family pangill dia as ina!!
tapi kawan-kawan sekolah dia pangil dia ELYANA!! ouch bapak glamer name tu
tak tau ar asl elyana pulak kengkawan dia pangil kan.. owh 
ok ok lupe bukan nak cerita pasal bende nie.. 
back to the story.. ok 

tadi dia balik dari sekolah kebangsaan maklumlah budak baru DARJAH 1!! 
turun je bas terus dia datang kat aku... "abg arif.. abg arif.. pinjam tepon.. nak call mak lah"
wah aq pon pelik.. terus tanye dia "nape?" dan dia berkata "ina demam, ina tak nak pergi sekolah agama. letih" sambil buat muka cute dye!! hahaha 
aq pun bagilah.. tapi call punya call x dapat2.. maybe mak meeting.. sbb mak kate dia adew kes baru!!
(mak aq kerja bahagian undang-undang) hmm.. ok lah try tepon abah.. tapi x dapat jugak.. bz kot.. meeting agaknya.. than terus buat keputusan berani mati... aku cakap ok ina x payah pergi sekolah ok!!
than bagi dia makan tengahari.. 
dan terus dia tidur.. kt rumah adew temperature test!! aku punye la tu.. kan sape lagi dah aku jea yang sakit
kat umah nie!! hahaha than mmg dia demam sbb bacaan 37.2!! haha sian dia
sambil dia tidur tuam2 kan lah air suam kat pale dia!!
hahaha macam baek jea aku kan!! hehehe
ok hope dia cepat baik la....
Mak Abah cepat balik belikan cool feever yea!!
ahahaha
nie dia pic di ambil sekitar 
2minit lepas!!
haha sian dia 
penat
haha dia addict kat bear!!
katil dia dikerumuni dengan bear2!!
tengok adew yg dia pakaikan baju lagi tu!!
ahahaha



Rabu, 26 Januari 2011

KOSMO!!!! RUMAH AKTOR SENIMAN LAGI!!

Fungsi Rumah Aktor Seniman




SERAMAI 30 pelajar meraih peluang untuk menimba ilmu di bawah kelolaan Rumah Aktor Seniman.




BAGI melahirkan pelapis-pelapis baru dalam dunia lakonan yang berilmu, berkualiti, mampan dan mantap, Persatuan Seniman Malaysia, telah memperkenalkan Rumah Aktor Seniman yang bertujuan untuk memberi pengkhususan ilmu lakonan yang penuh kehalusan seni dan etika.
Kursus yang menawarkan program latihan peringkat sijil itu akan diadakan dalam jangka masa 13 minggu iaitu lapan jam setiap minggu.
Seramai 30 orang pelajar akan menjalani kursus tersebut yang akan diadakan di Taman Budaya dan Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) bagi mengikuti pengajaran dan pembelajaran melalui penglibatan secara telus daripada pihak industri dan tenaga pengajar profesional serta jalinan kerjasama dari Aswara.
Para pelajar akan turut dilatih untuk memantapkan penggunaan vokal dan mengenali perasaan serta deria rasa selain memberi latihan langsung melalui monolog untuk membantu pelajar cara menghafal dan memahami maksud dialog dan perwatakan.
Sebanyak empat mata pelajaran akan diikuti oleh semua pelajar iaitu teori, pergerakan, vokal dan persembahan serta asas lakonan.
Bagi menjayakan kursus tersebut, Presiden Seniman, Harun Salim Bachik akan memegang peranan sebagai penasihat, manakala penyandang jawatan pengarah projek ialah Yusof Kelana dan pelakon berpengalaman, Zul Huzaimi pula dilantik sebagai pengetua Rumah Aktor Seniman.
Menurut Harun, pelajar yang sedia ada telah diuji bakat terlebih dahulu dan bukan semua yang hadir terpilih untuk mengikuti kursus itu.
"Kami tidak ambil sebarangan. Semuanya melalui uji bakat dan kami juga tidak mahu ambil dalam bilangan yang ramai kerana bimbang sukar untuk memberi fokus kepada pelajar nanti.
"Sememangnya ramai yang ingin menjadi pelakon terutama golongan remaja dan dalam program ini, kami tidak mahukan pelajar yang hanya inginkan populariti kerana apa yang penting ialah bakat yang terpendam dalam diri mereka.



ZUL HUZAIMI (dua dari kiri) diberi kepercayaan untuk menggalas tanggungjawab sebagai pengetua Rumah Aktor Seniman.



"Saya tidak mahu mereka semua hanya belajar ala kadar kerana saya mahu mereka menjadi pelakon yang bagus," katanya yang ditemui selepas majlis pelancaran Rumah Aktor Seniman di Finas, baru-baru ini.
Sementara itu, Zul Huzaimi yang memikul tanggungjawab selaku pengetua memberitahu, kebanyakan pelajar yang menyertai kursus itu mempunyai bakat lakonan, namun mereka tidak menyedari akan anugerah itu.
"Bagi saya, apa yang penting ialah matlamat mereka untuk menjadi pelakon. Dalam masa yang sama, saya juga ingin menghasilkan pelakon yang mempunyai pemikiran dan berilmu.
"Saya akui saya memikul satu tanggungjawab yang amat besar untuk melahirkan pelakon yang berilmu dan berkualiti dan saya juga ingin melahirkan rasa bangga kerana masih ada lagi generasi yang mahukan ilmu," jelasnya dengan serius.
Kursus tersebut telah bermula sejak 22 Januari lalu dan selepas tamat, mereka yang ingin meneruskan pengajian perlu menduduki ujian sebelum meneruskan pembelajaran mereka di Aswara.

semoga awak bahagia!!


jeng jeng jeng!! yeah saya cuba serius untuk cerita hal ini kepada anda!!
(tok sah nak serius sangat loh)hahaha 
oklah im going to tell yu abut this ok!! cecececeh!! cakap omputih konon!! 
em camnie
dari pagi than sampai la nie.. tak de bwt ape nk update blog
tapi x dew idea!! 
tengah dok bosan-bosan buat blogwalking en.. sambil-sambil usha facebook kengkawan
tibe-tibe!! nampak dia online!! hahaha.. 
sape dye 2?? ooo bekas gf ke?? eh bukan bukan!!
dye tu ialah orang yang pernah saya sayang ok!! dulu adew cite dalam blog nie gak.. nak tau klik sini!!
nak dijadikan cerita... tengok la segala pic dia en.. wah dah makin comel dia sekarang.. but yang tak best bagi saye,  dye dah adew bf la...(melepas weh T_T)!! 
peh best pulak usha dekat wall dia tulis papa mama papa mama!!
uh sedih weh.. yela mestilah sedih kan dah dulu kita nak dia beriya-iya.. tp sbb saye nie lembab!! (memang salah aku pon) than melepasla...
tak pe arh saya doakan dia bahagia dan semoga dia kawin dengan pasangan pilihan dye!! 
biarlah saya disini sekadar pemerhati dan pencinta dari jauh!! 

so korang kalau ada orang yang korang sayang hargai diorang kayh!! 
chow!!

sedarlah

bila mata terus pekak
dan telinga pula bisu 
lalu mulut mula buta
alam jadi meriah...
tatkala iblis seronok mendamping 
dan syaitan sibuk berjoget sakan
lalu kau alpa terhadap alam realiti
mencari mangsa untuk kau terus membaham
agar kau menjadi raja
Raja yang berkuasa di dunia kau sendiri
dengan memenuhi ruang-ruang nafsu
di pelusuk jasad kau itu
ingatlah semua ini sementara
dan jika kau sedang leka sewaktu menari
dan ketika itu Tuhan mencabut nyawamu
lantas apa akan terjadi?
pulang lah mencari jalan kebenaran
kerana Tuhan sentiasa bangun
dan akan melihat setiap perbuatan kau
pulang sementara waktu itu ada
kerana kalau terlambat walau sesaat
kau tahu dimana  tempatmu!!



Selasa, 25 Januari 2011

part time sementara!!

ok!!! saje nak cerita memandangkan tiada apa cerita lagi nak di update!!!
so part time nie best tau.. rasenya ada unsur 2 keislaman jugak la... 
dapat pahala jugak buat part time nie..
walau pun x bergaji tak pea ..
yang penting ikhlas kan nak buat..
hahahahaha
korang nak tau ape part time aku??
ok meh aku cerita
semenjak dah tak study nie exspecially bulan january nie la...
haha kerja part time aku ialah
tunggu adeq balik sekolah...anta adek pegi sekola!!
ahahaha tu jea la...
hahaha than balik dok umah on9 puas2 bile adew job baru pergi!!!
hahahahaha.... mane job mane job!!!
producer...cepat la pangil saye lagi!!
ahahaha...
ok la tu jea... tak dea yang menarik pon!!!
macam abang yang baek pulak aq nie!!
ahaha padahal!!! no comment!!! hahahahahaha


Isnin, 24 Januari 2011

thankz to cik siti sabariah!!


hahaha pahal nie!! pahal nie!! 
tetibe cik siti sabariah a.k.a miss genit jadi tajuk entrie kali nie??
kenape?? kenape???
eh eh.. tak!! tak!!
 dia bukan gf saye!!
 bukan bukan!!
 dia dah berpunya la!! 
hahaha tak just nak memberi penghargaan kat dia yang dah banyak membantu saya 
dalam membeloging nieh!! (haih bahase ape da)
haha thank ye.. sbb invite ajak masuk group sahabat blogger kt facebook!!
disebabkan group nie follower saye pun bertambah dengan agak cepat la.. dari 26 ke 38 tadi!! 
haha thankz yew cik siti sabariah yang mempunyai vokal yg lunak didengar!! (heh saje promote lebih)
hahahah weh jamal ciplak pic sab kt blog jgn marah ye!! hehe
dan banyak jugak la dia nie tolong saye
pasal shout box tu..
ala yang kt atas sebelah kanan tu pun dia yang tollong!!
thankz beb!!
haha untuk pengetahuan kawan2 semua 
cik sabariah ini juga merupakan sahabat lame time di smk duma!! 
ahahaha!! kan sab kan betul kan?? kan?? kan??
dengar cite dia adew try mentor 5!!
semoga berjaye eh siti sabariah!!
THANKZ BANYAK TOLONG JAMAL!!

inikah cinta sejati

cinta?!!!! ape yg boleh di kate kn cinta sejati!!!
 cinta sejati seperti kisah cinta ini . name dye NUR ANIS SOFEA BT IBRAHIM satu name yang akan di ingat sampai mati..  kerna kisah percintaan dye dan dye yg kini tngal kenangan... mereka bercinta pada tanggal 14/2/2006 time tu  dye (jejaka) form 3 dan  dye(si gadis) form 2..meereka bercinta sehingga tanggal  5/1/2008 agak lame percintaan mereka bertahan... jejake ni sayang sigadisnya walau pon si gadis tahu yg si jejaka pernah curang..tp dye tetap saba..banyak bende si jejaka ni blajar dgn dye, si jejaka mula  belajar erti kehidupan, belajar erti cinta, blajar erti kasih-sayang , belajar macam2 dari dye...tp dye x pernah bgi tau si jejaka mengenai penyakit dye yg dye alami selame nieh... sampai satu hari pade tanggal 24/12/2007 time 2 mereka  bergaduh coz dye dah bengang sebab si jejaka curang kt dye then. akhirnya si jejaka dan si gadis memutuskan  no secret between them. sbb mereka nk still kn hubungan mereka yg dah jauh nie... than sijejaka bg tau segala rahsia  kt dye... dan dye pown bg tau sgala rahsia dye kat si jejaka.. yang paling sijejaka terkejut ..pasal dye kate dye ade penyakit.. BUAH PINGGANG sejak darjah 6 lagi!!.. patut ar dye slalu pg cheak up kt hospital.. tp bg si jejaka knape dye x nk bg tau si jejaka  yg dye sakit.. agak kecewa gak si jejaka ini pada mulanya ..last crite wayang yg sijejaka nengok dgn dye crite hit man best cite 2 dye suke nengok crite aksi...tapi sayang hubungan mereka x  dpt d truskan apabila pangilan ilahi memangil dye ke sane..pade 5/1/2008 dye akhirnye dia tlah meningalkan sijejaka ini  untuk selamenye. kini tingal kenangan antara mereka..dye pernah pesan kat sijejaka,  "kalo anis dah x dew..nnt cari pompuan yg bleh jage awak tau.. sbb awk nie suke mgadu masalah kt org yg awak syg kn,pas 2 suwuh bdak yg jd awek awak 2 jge awak untuk anis tau..." bile dye kate cam2 si jejaka  terus peluk dye dan kate kt dye tolong jangan ckp cam 2 lg pleaze.. si jejaka x tau yg dye nk tinggal kn si jejaka ini untuk selamenye.. time si jejaka balik hostel dalam 2 or 3 ari mak anis datang cari sijejaka!! dan mak dye bawak si jejaka ini ke hospital.. mule2 sijejaka buntu..dalam ati sijejaka ini  rase cam anis sakit rupe2nye   si jejaka akan melihat wajah arwah awek dia yg terbujur kt atas katil dgn kain kapan!! si jejaka rase tkilan sebab dia xde time anis nazak.. time 2 si jejaka ini  rase cam  nk bunuh diri jew sebeb dia memang mencintai anis sangat2..dan sijejaka rase  besalah kt anis sbb selalu curang kt dye..walaupon sijejaka buat perangai  macam2 kt dye..tp dye tetap setia dan jujur kat si jejaka.. yg paling buat sijejaka ini sayang kt dye sbb dye trime si jejaka ini seadanya!! x seperti pompuan lain asik pandang rupe lah..ape lah..tp dye lain.. betul lah orang kate cinte nie bute..dan kini si jejaka still lg solo sbb dye x jumpe sape yg boleh trime dia macam anis trime dia!!..and moral dri crite nie ..kita jangan lah berlaku curang even sekali .. mengertilah erti setia ..  cinta mesti adew pengorbanan...so kalo korunk adew bf or gf jage ar bebaik.. hargailah setiap detik bersama insan yang kita cintai jangan sampai one day kalau dia dah tak de baru nak menyesal.      

nota hati: cerita ini merupakan satu kisah benar yang terjadi kepada seseorang!! dan ini bukan lah cerita rekaan saya hanya share cerita dia!! dan saya rasa kepada yang tahu cerita ini tahu lah!! yang tak tahu tanye la kt formspring nnt ye!! ^_^

Ahad, 23 Januari 2011

first day class RUMAH AKTOR SENIMAN!!


allhamdullillah hari nie klass pertama
dan berjalan dengan lancar!!
first kelas hari nie di mulakan dengan pengetua kami iaitu Zul Huzaimy.
dan diikuti dengan pensyarah2  dari aswara iaitu kak sheriey, abg rosman dan cik k'ma!!
memang seronok first day just belajar pengenalan jea.. 
abg zul huzaimy menceritakan sejarah teater dan sejarah acting!!
dari mana asal usul teater ini semua dari luar dan kita hanya mengunakan form mereka tetapi input dari kita!!
korang paham2 la eh..
than kelas di teruskan dengan 3 orang pensyarah dari aswara!!
than kitorang buat pengenalan sahaja...
dan diikuti dengan belajar cara berdiri dengan betul, jalan dengan betul dan fokus!!
kami bermain game kamil kata, yang memang kene fokus habis!! dan game ke dua game nombor!!
mencabar game-game nie tapi seronok...
hahaha lepak makan lepas abes klas dengan rakan-rakan 
RUMAH AKTOR SENIMAN
di gerai mamak belakang concored!!
peh than sambung klas bersama penasihat SENIMAN-ABG HARUN SALIM BACHIK dan setiausaha agung abang YUSOF KELANA.
mereka berkongsi pengalaman dan mengajar serta memberi nasihat untuk memberi kami dorongan
untuk menjadi seniman hebat untuk menjadi pelapis-pelapis pelakon sekarang!!
kelas memang seronok..penat tetapi happy
lama tak rasa happy camnie!!

bersama sahabat2 rumah aktor seniman
makan time!!

ezat!! haha baru tau dia nie mereng gax!!
syed ali!!
si jejaka hensem!!
banyak boleh belajar dari dia!!
dia bagus doe!!


Jumaat, 21 Januari 2011

tuhan!!

jangan jauh dari aku
tak sanggup aku menghadapinya
fahamilah diriku
kerna aku ingin
kau sentiasa bersama ku
walau apa jua terjadi!!
kerna kau saja yang dapat menenangkan aku
saat aku berduka
dekati lah aku
jangan biar aku bersendiri
tanpa arah tuju
kerna kau saja yang akan
membuat aku ke syurga atau neraka!!

kalau boleh!!

 saya nak sentiasa bersama awak
 saya nak cakap " saya cinta kan awak"
walau apa terjadi saya nak kita tetap bersama

saya rindu awak!!
ithinkushouldknow 
yeahimeanitsyou!!


Khamis, 20 Januari 2011

bersedia!! pesan bonda!!

jalan dah terbukak..
kerja memangil alhamdullillah banyak dah
bermula dunia pancaroba yang jelek!!                                       
dipandang kiri kanan atas bawah depan belakang
bawa diri kejalan lurus
itu pesan bonda
mencari halusinasi yang betul!! 
jangan terburu nak kejar matahari
sedangkan cahaya baru sikit menyinggah
mencari erti kehidupan di dunia fana
antara kubur dan menara berkembar
jangan jadi separti langau 
jadi seperti semut
menyusun kata-kata bila berhadapan dengan sang singa
takut jika tersilap kita dibaham!!
hati-hati dengan ular 
jangan sampai di belit
biasakan diri dengan pahit dan manis
kerna kehidupan ini memang berliku
dan selamat berjaya!!

Rabu, 19 Januari 2011

kejam!!!

memang  aku yang kejam!!!
maafkan aku jika selama ini aku langsung taksedar
yang aku terlalu mendesak!!
tak sepatutnya aku lakukan seperti itu..
umpama menekan air di dalam air
tidak ada gunanya!! 

aku buntu melihat jalan yang penuh berliku
dan ta tahu lorong mana seharusnya aku pilih untuk
menemui kebahagiaan itu
dan aku sedar yang lorong selama ini aku pilih
sebenarnya pilihan yang tidak tepat
seperti aku menepuk air dan kena kemuka sendiri
umpama menepuk sebelah tangan yang takkan berbunyi!!
aku cuba menarik rambut didalam tepung
supaya rambut tak putus dan tepung tak berselerak
tapi sebenarnya sebaliknya berlaku

aku sebenarnya terlalu kejam kerana cuba membunuh 
didalam senyap!!
seperti aedes kepada manusia 
dan seperti kuman didalam darah!!

kini biarlah kau pergi
dan berfikir
jika kau diciptakan untuk aku
aku yakin jodoh kita tak ke mana
tak guna mengharap kepada bulan 
sedangkan aku hanyalah pungguk!!
maaf kan aku!!


buang saja diriku!!

terpegun aku mendengar bisikan itu
lalu terus ku cari dari mana datangnya suara-suara yang mirip suara kau
aku terus mencari tapi akhirnya 
aku sedar ini cuma fantasi
dan kau takkan mengerti
setelah aku ungkapkan kata-kata itu
kau semakin jauh
pergi membawa diri
dan terus tidak memikirkan 
tentang jiwa kosong ini yang mengharapkan engkau 
mengharapkan engkau hadir walau sesaat 
merupakan impian untuk terus bernafas
tetapi aku tahu kau tidak pernah mengerti
maksud ini!!
buang saja aku dari hidup mu!!
tak perlu kau cari
sekiranya mati!!
aku tau kau puas!!


Ahad, 16 Januari 2011

i love u!! but u love me more!!


ok ok!! kepada gadis gadis di luar sana untuk pengatahuan anda saya telah dimiliki!!
hahaha tak DE la.. gurau jea.. nie my superb duperb best freind!! 
hahaha conference im dengan dia!! 
sebenarnya rindu gile kat dia lame uh tak jumpe asyik borak kt fb jax!!
adesh aq bz dia pon bz!!
just saje nak share!!
pape pon aq memang love dia as a good friend!! 
tapi mak kate (dia nie layak buat calon isteri) haha 
tu mak kate la kan.. hahaha
afiah jangan segan ok!!
hahaha ok kepada gadis-gadis di luar tu anda semua masih berpeluang ok!!
^_^ hahaha ok lah saje nk update im nie!!
AFIAH SAYANG  AKU RINDU KAU TAHAP GILE DAH NIE!!
jaga diri elok2!! study smart2!! kalo adew orang kaco bg tau aku
nnt aq anta body guard suruh babab diorang!! haha
take care yunk!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...