teman yang di kasihi!!

singah sini

Isnin, 31 Januari 2011

TAk PAtut CAKAP CAMTU!!!

ok serius la.. kali nie memang aq touching abes!! ok.. memang bende nie bermain di fikiran aku sejak tadi!!
ok macam biase.. bile manusia berbual.. adakah mereka memikirkan tentang perasaan orang lain??
em jujurnya aq pun kadang-kadang tak pikir kan orang lain semase aq berbual...
ok... aku nak tanye korang ( maaf  pengunaan ganti diri sebagai aQ!! ) betol ke perempuan-perempuan..
cantik, ayu, berkedudukan dan sebagainya even pompuan yang biase2 dan yang kurang cantek nie!! 
harus memilih lelaki HENSEM , KAYA , MACHO DAN SEBAGAINYA!! 
so kalau betul la kan makne nya 
aku nie tak de peluang  la en dengan pompuan2 semua nie!!! 
makne nye mungkin tak kawin la kan aq nie nanti!!

tak de la.. adew kawan aku nie..si A!! Dia berbual.. than dia cakap "dalam ramai-ramai lelaki yang ada ,DYE kau pilih!!"..
(dye tu bukan aq tau) peh serius memang la lelaki tu tak hensem tak berkedudukan dan dia biase-biase saja...
tapi tak patut la si A nie cakap cam tu.. serius memang aq terase
ye memang aq mengaku yang lelaki cam aq nie tak hensem !! tapi atleast golongan kami ada harga diri!!
bile si A berkata demikian seolah-olah golongan kami nie tak boleh memiliki CINTA dari seorang WAnita!!
oh! memang manusia sekarang nie tak pernah memikir kan perasaan orang lain agaknya.. 
patut la ada orang bunuh anak sendiri walaupun baru bersalin!! 
tapi perluka lelaki HENSEM untuk menjamin kebahagiaan wanita nie nanti
ada jea lelaki yang hensem meninggalkan wanita2 nie.. dan sebaliknya terjadi!!
              gambar hiasan lelaki hensem!!                                lelaki tak hensem!! 


akhir kata pesanan dari aq!! kalau nak cakap tu pikir lah orang laen!! (pesanan nie aq tujukan untuk aq jugak)
so kita pikir la same2!! 
tapi aq perlukan pandangan dari kaum wanita.. kaum lelaki.. bagi lah pandangan korang jugak ye ^_^

7 ulasan:

Hanis MY berkata...

ish tak patut betul tpi adaje lelaki yg nakkan ppuan yg cantik dan elok2 aja huhu...semoga jumpa pasangan yg plg ideal k..chill! btw akak folo sini dong...

JaMaL Arif Rosman berkata...

haha thankz ye kak hanis ^_^ follow u back..

farasakura berkata...

tak semstinya perempuan akan cari lelaki hensem or kaya or pape pun la..tu sume optional jer..depends on perempuan tu jugak...
same goes to guyz right..xsemestinya choice korang tu mesti cantik gilerr, putih n so on...
it depends on you...
biarkan je apa orang nak kata ok..just be yourself :) chill !

heee panjang pulak fara cakap nih..
btw salam kenal :)

JaMaL Arif Rosman berkata...

tak pe fara berjela pun its ok.. sbb jamal akan terima segala kata-kata anda... thankz 4 the advice yeh!!
ouch fara tego jamal la ^_^

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

jodoh yang baik dtgnya dr kita sendiri. kita yang memilih, so kita yang memberi impak di dalam kehidupan masa datang. kita yang membina hubungan pastinya kita yang tanggung risiko baik buruknya hubungan tersebut. semuanya tergantung di atas diri kita. kita usaha, tuhan yang tentukan. ideal ataupun tidak, itu semua jodoh.:)

p/s: ikut arus masa, usha, serta tawakal apa adanya! semoga anda mendapat pasangan yg ideal. Insyallah.

maRShA berkata...

bkn hnsem yg jadi ukuran.. tpi hati, harta and agama... harta tu supaya hidup sng.. zman skunk law laki xd harta tu msalah sket ppuan nk trime.. tkut xtrjamin mse dpan je.. law hnsem tpi hati busuk xgune jgax.. so, just abaikan pe yg c A tu ckp.. xke mne pon bwak muke hnsem tu.. tuk duniawi boleh la.. tpi law stakat nk bngge ngn muke hnsem bek xpyah cs allah boleh trik nikmat dy dlam sklip mte je.. so, chill babe~!! ^.~

JaMaL Arif Rosman berkata...

fifiey n marsha thankz 4 the advice ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...